Топалова на първи финал при жените в турнир на ITF



07-10-2017 17:48 | Любомир Тодоров

Българката Гергана Топалова ще играе за първи път на финал на турнир при жените. 17-годишната тенисистка ще спори за титлата на състезанието с награден фонд 15 000 долара в "Санта Марина", Созопол. 

 

На полуфиналите днес пловдивчанката победи поставената под номер 3 рускиня Екатерина Яшина с 6:4, 6:2 в мач, прекъсван заради дъжд.

 
След ранна размяна на пробиви първият сет вървеше гейм за гейм, докато Топалова не направи решителен пробив за 5:4 и след това затвори първата част. Гери имаше по-голямо предимство във втория, поведе с 3:1 и постигна нов пробив за 5:2 преди да стигне до крайния успех след един час и 25 минути игра.

 

"Времето беше лошо, но аз играх много добре и умно и успях да спечеля. Със съперничката ми на финала не съм играла, но излизам за победата", коментира Гери за Tennis24.bg.


Тази победи осигури на държавната шампионка за жени Топалова поне 7 точки за световната ранглиста, в която тя дебютира тази седмица.


На финала тя ще се изправи срещу Леа Толи от Франция, която отстрани четвъртата поставена Юлия Стаматова след победа с 6:4, 6:0. 

Международният турнир „Созопол Санта Марина Къп“ е поредното състезание от богатия календар на тенис център „Санта Марина“ в Созопол, където само през тази година се проведоха също международни турнири за мъже и за юноши и девойки до 18 г., турнир от световното отборно първенство Купа „Дейвис“, Европейско първенство по плажен тенис, състезания от държавния календар на БФТ, любителски, детски и множество други надпревари. Те се реализират в партньорство с Visa, БФТ, Община Созопол, Тennis24.bg, Angel’s Estate и Isostar.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини