Вожняцки с първи финал за сезона



19-02-2011 14:01 | Станко Димов

Водачката в схемата Каролина Вожняцки се класира за финал на турнира в Дубай. В супер мач датчанката победи със 7:5, 6:3 Йелена Янкович. Успехът дойде по особено драматичен начин, тъй като в първия сет сръбкинята пропиля аванс от 5:3 гейма и 4 сетбола.

 

Финалът ще бъде първи за сезона за Вожняцки, която от понеделник официално ще се върне на върха на ранглистата.


Двете изиграха страхотен първи сет, с който задоволиха изискванията и на най-капризните зрители. С ранен пробив сръбкинята поведе с 3:0, като показа много стабилна и агресивна игра. Не липсваха и дългите разигравания, което беше предвидимо предвид стила на игра на двете.


Сетът вървеше към своя край, когато при 5:3 Янкович със сервис на своя страна трябваше да озакони предимството си. Всичко се развиваше чудесно и Йелена поведе с 40:0, получавайки 3 поредни сетбола.

 

В този момент едва ли някой е вярвал в шансовете на Вожняцки. Датчанката обаче изравни резултата, след което спаси още един сетбол, преди да върне пробива.

 

Окрилена от успеха Вожняцки поведе с 6:5 и на свой ред получи шанс да сервира за сета. За разлика от опонентката си обаче, датчанката се справи от първия път и поведе в резултата.


През втория сет играта продължи да бъде динамична и интересна, а Вожняцки все по-смело поглеждаше към финала. Датчанката от полски произход напипа ритъма си и след 6:3 си гарантира място в спора за титлата.


Във втория полуфинал в Дубай Светлана Кузнецова, която във втори кръг победи нашата Цветана Пиронкова, надигра с 6:4, 6:4 италианката Флавия Пенета.  

До момента Кузнецова и Вожняцки са играли пет пъти. Датчанката води с 3:2 победи и определено е фаворит за спечелването на турнира от категорията Premier 5.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини