Гофен победи Надал и ще играе с Григор в сряда



14-11-2017 01:01 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Лондон


Давид Гофен за първи път записа победа срещу Рафаел Надал.


В дебютния си мач от група "Пийт Сампрас" на финалите в Лондон белгиецът се наложи неочаквано над световния номер едно Рафаел Надал от Испания със 7:6(5), 6:7(4), 6:4 след повече от два часа и половина игра в зала "О2 Арина". Давид ще играе в сряда срещу Григор Димитров.


Гофен нанесе първи удар, като проби за 2:1 в един неубедителен сервис гейм на Надал, а след това и затвърди. След това Рафа го върна за 3:3 заради грешки на белгиеца. Отново финалистът от София излезе напред при 6:5 и след това сервираше за спечелването на сета. Давид отново показа слаба психика, направи две двойни грешки и Надал върна и този пробив.


В последвалия тайбрек световният номер едно започна с минипробив за 2:0 точки, но след това белгиецът го върна при 2:2. В края той стигна до сетбол при 6:5 и го реализира след топка в мрежата от страна на съперника. Като цяло Надал не изглеждаше във форма в тази част и допусна нехарактерните за неговия стил на игра цели 16 непредизвикани грешки.


В следващата част Гофен направи брейк за 5:3 и след това сервираше за победата, но отново допусна рибрейк след двойна грешка. В следващия гейм белгиецът стигна до мачбол с чудесен бекхенд уинър, но не успя да нанесе завършващ удар и Надал взе подаването си. В 12-ия гейм Давид поведе с 40:0 и получи нови три мачбола, но Рафа игра агресивно и ги отрази и после вкара сета в нов тайбрек.


В него от 0:2 точки левичарят от Манакор спечели шест поредни разигравания и реализира втория си сетбол.


По традиция Гофен направи първи пробив и в решителния сет. Той реализира третата си възможност, за да поведе с 2:1. След това 25-годишният белгиец затвърди с гейм на нула. После направи втори брейк след форхенд в аут на Надал. Рафа обаче веднага върна единия пробив за 2:4. Испанецът сервираше за оставане в двубоя при 3:5 и го направи на 15. После Гофен застана на линията за подаване. Набързо поведе с 40:15 след грешки на съперника и завърши мача с ас.


В сряда Григор Димитров играе срещу Давид Гофен, а Доминик Тийм се изправя срещу Рафаел Надал.

Снимки: LAP.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини