Едмънд се закани здраво на Григор Димитров



22-01-2018 11:15 | Станко Димов

Кайл Едмънд е една от приятните изненади на Australian Open 2018. 23-годишният представител на Великобритания за първи път в кариерата си е на четвъртфинал в турнир от Големия шлем, а неговият следващ съперник ще бъде световният №3 Григор Димитров.

Въпреки, че плува в непознати води, Едмънд няма никакво намерение да приключва скоро участието си в Мелбърн, а мечтите му стигат далеч – за титла.

„Точно затова стигнах до четвъртфиналите – всеки път, когато стъпя на корта, аз излизам за победа и вярвам, че ще я постигна“, коментира втората ракета на Великобритания.

Относно предстоящия двубой с Григор Димитров, роденият в Южна Африка тенисист каза следното: „Няма нищо ново. Това просто е следващото стъпало и аз трябва да направя още една крачка. Трябва да вярвам, че мога да спечеля. Да имам доверие на собствените си сили“.

Едмънд е №49 в ранглистата и никога до момента не се е класирал за финал в турнир от категория АТР Уърлд Тур. На старта в Мелбърн той постигна една от най-големите победи в кариерата си, след като отстрани 11-ия в схемата Кевин Андерсън.

„Границата между победите и загубите е много тънка. Винаги съм вярвал, че мога да побеждавам. Знаех, че съм близо до най-добрите. Сега побеждавам и виждам, разликите в елита никак не са големи“, каза още Едмънд.

Двубоят Димитров - Едмънд ще се изиграе във вторник, не преди 05:30 часа българско време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини