Надал напусна Australian Open контузен (видео)



23-01-2018 14:04 | Станко Димов

Световният №1 Рафаел Надал приключи участието си на Открития шампионат на Австралия. В среща от четвъртфиналите, испанецът се отказа в началото на петия сет на двубоя с Марин Чилич.

Рафа получи травма в бедрото на десния крак и не успя да довърши двубоя, като беше принуден да вземе кардиналното решение. След като поздрави съперника си в близост до мрежата, Надал изпусна нервите си и захвърли яростно лентата си за глава.

Иначе Чилич водеше в резултата с 3:6, 6:3, 6:7 (5), 6:2, 2:0, когато Надал се отказа. Проблемите за испанеца се забелязаха в началото на четвъртия сет, при 1:4 гейма, когато той повика на корта физиотерапевт.

Феновете на „Род Лейвър Арина“ има за какво да съжаляват, тъй като Чилич и Надал правеха невероятен двубой, който за съжаление приключи с отказване.

„И двамата се представяхме страхотно. Жалко за Рафа, той винаги дава най-доброто от себе си, голям боец е. Тъжно е да завърши двубоя по такъв начин“, каза в интервюто на корта Чилич.

В спор за място на финал хърватинът ще се изправи срещу Кайл Едмънд, който по-рано днес победи третия в схемата Григор Димитров с 3:1 сета.

„Той е страхотна форма, представя се отлично от началото на турнира. Играли сме веднъж, но сега ще бъде съвсем различно“, коментира хърватинът. При победа Чилич ще се класира за трети път в кариерата си за финал в турнир от Големия шлем. Той спечели трофея на US Open през 2014-а, а миналия сезон отстъпи на финала на Уимбълдън пред Роджър Федерер.

Отпадането няма да коства на Надал първата позиция в ранглистата, който си гарантира оставането на върха с класирането сред топ 8 в Мелбърн.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини