Копил: Никога няма да забравя тази седмица (видео)



11-02-2018 21:12 | Станко Димов

Пресконференция на Мариус Копил след финала на турнира в София:

- Имаше страхотна седмица в София…
- Да, наистина седмицата беше страхотна. Намерих много много приятели тук, които ми помагаха през всичките двубои. Наистина се чувствах отлично тук. Беше страхотна да видя колко много хора дойдоха да ни гледат. Ние (финалистите) не сме толкова високо ранкирани, не сме от големите звезди в тениса. Никой не очакваше финал като този. И двамата имахме страхотна седмица. Надявам се, че ще продължим да се развиваме и да подобряваме позициите си в ранглистата.

- В началото на седмицата вярвал ли си, че ще стигнеш до финала?
- Беше трудно да го повярвам. Но когато излизах на корта се опитвах да спечеля всеки мач, давах 100% от себе си. Нямаше как да дойда тук, да погледна жребия и да си кажа: „На финал съм“. Трябваше да се боря във всеки двубой, изправих се срещу много трудни опоненти. До момента никога не бях играл толкова добре в седмица след Купа „Дейвис“. Чувството е страхотно да играеш в последователни седмици. Това беше най-силната ми седмица в Тура. Надявам се, че няма да бъде последната.

- Това беше първият ти финала. Беше ли нервен преди двубоя и какво се случи, когато загуби първия сет за целия турнир?
- Да, бях много нервен. Още снощи си мислех много за финала. Днес мисля, че не бях толкова агресивен, колкото в предишните двубои. Началният ми удар не беше толкова ефективен. Усещах го, защото той успяваше да ме постави под напрежение на втори сервис. Това направи разликата. В същото време аз не успях да направя добри ретури и да го затрудня, когато сервира. Той печелеше много лесно сервис-геймовете си.

- Коя емоция е по-силна сега – разочарованието от загубения финал, или вълнението от цялата седмица?
- Изключително щастлив съм от резултатите ми през седмицата. Това беше първият ми финал. Не мога да искам повече, освен да спечеля трофея. Но и това е достатъчно. За мен е голямо постижение, че достигнах до последния двубой. Това ме мотивира и ме кара да вярвам, че ще имам повече дни като днешния.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини