Шампионът: София винаги ще бъде специално място за мен (видео)



11-02-2018 21:33 | Станко Димов

Пресконференция на шампиона от турнира в София Мирза Башич:

- Поздравления! Как се чувстваш?
- Ооо, много съм щастлив от всичко, което се случи през седмицата. Играх на първия си финал, спечелих първата си титла. Не се случва на много играчи да спечелят титлата още при първото си участие на финал. Освен това съм изключително щастлив, че пробих в Топ 100. София винаги ще бъде специално място за мен.

- В първия кръг на квалификациите беше на две точки от отпадане в двубоя ти с Александър Лазов. Ако някой ти беше казал тогава, че седмица по-късно ще спечелиш титлата щеше ли да повярваш?
- Губех с 1:3 във втория сет. Оцелях по някакъв начин. В тениса всичко е възможно. Има толкова добри тенисисти извън Топ 100, които нямат възможност да играят. Тази седмица аз получих шанс да играя в основната схема и се възползвах. Но, можех да загубя още в първия кръг и вече да съм си у дома.

- Какво ти минаваше в съзнанието, когато сервира за мача при 5:4 в третия сет?
- Спомних си за първия сет, когато сервирах при 5:4. Знаех, че сега трябва да направя нещо различно. При 5:4 в първия сет бях прекалено дефанзивен. Имах няколко възможности да атакувам, но не го направих. Този път си казах, че трябва да бъда агресивен и да спечеля гейма.

- Кога беше най-трудно за теб през седмицата?
- Имах проблеми в първия мач, както и в двубоя с Мартерер. Усещах трудности на корта. Разбира се, че двубоите срещу Вавринка и Колшрайбер също бяха тежки, но другите двубои ми бяха по-трудни физически. Не се чувствах толкова добре физически. Днес, в третия сет, също усещах умора.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини