Агаси и Сампрас отново изправиха публиката на крака



01-03-2011 10:54 | Станко Димов

Две от легендите на американския и световния тенис Пийт Сампрас и Андре Агаси се изправиха един срещу друг тази нощ в благотворителен двубой в Ню Йорк. Пред малко повече от 17 000 зрители в "Медисън Скуър Гардън", Сампрас се наложи с 6:3, 7:5, а двамата показаха, че са забравили търканията.

 

"Никога не съм се усмихвал, когато загубя мач. Тази вечер обаче е различно. Ако трябва да съм честен изпитах лека носталгия, когато видях всичките тези хора, изпълнили залата заради нас", сподели Агаси.


След тях на корта излязоха Иван Лендъл и Джон МакЕнроу, които обаче изиграха само един сет, след което мачът бе прекратен заради травма на МакЕнроу. Общо на корта четиримата тенисисти имат 37 спечелени титли от Големия шлем и 295 от ATP.

 

Благородната инициатива, която събра на корта четирите легенди, бе организирана от Американската тенис асоциация и първата дама на страната Мишел Обама.


За последно Агаси и Сампрас играха официален мач преди 9 години, когато се изправиха на финал на US Open.


"Сервис-воле. Опитвах се да правя точно това, защото знам колко добър ретур има Андре", каза след срещата Пийт.

От своя страна Агаси сподели, че е изпълнил голямата си цел в този мач - да се опази от контузия и да пробив поне веднъж подаването на съперника.


"Всички знаем каква е силата на началния удар на Пийт. Уверих се, че той все още има най-добрият сервис", сподели Агаси.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини