Агаси и Сампрас декларираха: Конфликтът е в миналото, оставаме приятели



01-03-2011 11:22 | Николай Драгиев

Година след неприятния скандал между легендарните тенис опоненти, Андре Агаси и Пийт Сампрас сложиха край на получилото се недоразумение. Двамата изиграха демонстративен двубой в "Медисън Скуеър Гардън" и показаха, че освен големи шампиони, са и хора, които могат да прощават грешките.

 

"Андре се извини за случилото се. Нищо лошо не мога да кажа за него," коментира Сампрас. "Приключихме този въпрос. Както вече повторих над 150 пъти, беше голяма грешка от моя страна," допълни Агаси.

 

Имаше време и за нови шеги. Попитан какви са сегашните му отношения със Сампрас, Агаси ги определи като "чисто платонични". "Това е най-хубавото нещо, което си казвал за мен през последните две години," пошегува се Сампрас.

 

"В моите очи всичко приключи. Андре Остава мой голям съперник и приятел," заяви още Сладкия Пийт.

 

Скандалът между двамата американци бе по време на турнира в Индиън Уелс миналата година, когато по време на друг демонстративен двубой, те си размениха остри реплики. Освен това Сампрас не бе особено доволен и от написаното за него в автобиографията на Агаси "Открито".

 

Самият двубой пред 17,165 души бе спечелен от Сампрас с 6:3, 7:5. Цялото шоу бе част от кампания на първата дама на САЩ Мишел Обама, която оглавява фондацията “Let’s Move", която се опитва да накара американците да спортуват повече.

 

На корта в "Медисън Скуеър Гардън" се появиха и други две легенди - Джон МакЕнроу и Иван Лендъл. МакЕнроу поведе с 6:3 в първия сет, но след това бе принуден да се откаже. "Разочароващо е, защото исках да покажа повече на зрителите. Хубаво е да усетиш, че все още те бива. 

 

"Имали сме различия с Иван през годините, но винаги съм го уважавал като играч, знам колко добър е той," допълни Големия Мак.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини