Мощно завръщане за Виктория Азаренка



09-03-2018 10:33 | Николай Драганов

Бившата №1 в света Виктория Азаренка се завърна на корта за първи път след Уимбълдън 2017 с категорична победа над Хедър Уотсън - 6:4, 6:2. 


Вика потегли много силно и поведе с 5:1 още в първия сет, но допусна срив, при който загуби на два пъти подаването си на нула и позволи на съперничката си да се изправи пред шанс за изравняване на геймовете за 5:5. Вместо това обаче двукратната носителка на титли от Големия шлем на свой ред записа трети пробив в сета, с което го затвори в своя полза.


Втората част започна подобно на първата - с пробив за Азаренка, а при 4:2 Уотсън имаше цели седем шанса да върне пробива, но в крайна сметка Вика спечели маратонския гейм за 5:2. Още в следващия гейм разочарованието си каза думата и белорускинята проби за втори път с цената на мача.


Виктория Азаренка е двукратен шампион от турнира в Индиън Уелс. В следващия кръг тя ще се изправи срещу шампионката от US Open 2017 Слоун Стивънс. 

 

"Наистина означава всичко за мен просто да имам възможността да бъда тук, да играя и да се наслаждавам, правейки онова, което обичам. Излизайки на корта почувствах толкова любов, че едва сдържах сълзите си", заяви Вика в емоционално интервю на корта след победата.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини