Провал за Джокович при завръщането му на корта



12-03-2018 07:39 | Николай Драганов

Петкратният носител на трофея от Индиън Уелс Новак Джокович напусна безславно тазгодишното издание на първия за годината "Мастърс" турнир. Сърбинът допусна поражение с 7:6(3), 4:6, 6:1 от световния №109 Таро Даниел в първия си мач от Australian Open насам.


Ноле пропусна втората половина на миналия сезон заради контузия, като се завърна за първи на корта след Уимбълдън именно в Мелбърн. Последва операция и отново дълго отсъствие, което беше прекъснато в Индиън Уелс, където участието му приключи още след първия мач.


За Таро Даниел това е първа победа в основна схема през 2018-та година и със сигурност най-голямата в кариерата му. Пред препълнения централен корт в Индиън Уелс той записа първи успех от 8 двубоя срещу представител на Топ 20 в кариерата си. За японеца класирането за трети кръг на "Мастърс" също е рекорд.


От другата страна на корта Джокович записа едва петата си загуба от играч извън Топ 100 през последното десетилетие. Това е първа загуба за него в първия му мач в Калифорния от дебюта му през 2006-та година.


"Искам да поздравя моя съперник за битката и затова, че демонстрира страхотен, страхотен дух на корта. При мен усещането беше сякаш за първи път играя в тура. Много странно. Просто напълно съм изгубил своя ритъм. Но бях щастлив, че съм на корта отново толкова скоро след операцията", коментира бившият №1. 


"Невероятно е. Загрявайки тази сутрин си мислех колко голям е този корт. Бях много нервен, но очевидно той не беше в топ форма, така че аз успях да се възползвам. Дори да загубих втория сет вярвах, че мога да сторя нещо в третия. Останах на ниво, от което съм много горд", заяви щастливият японец.


Следващият съперник на Таро Даниел ще бъде Леонардо Майер, който победи с 6:4, 6:1 Рубен Бемелманс. Двамата играха на финал на Чалънджър през миналата година, спечелен от Даниел. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини