Дел Потро прелетя към трети кръг в Индиън Уелс



12-03-2018 08:15 | Николай Драганов

Хуан Мартин дел Потро записа категорична победа с 6:2, 6:1 за малко повече от 1 час над австралиеца Алекс де Минор във втори кръг на тазгодишния Индиън Уелс.

 

19-годишният Де Минор не срещна подходящ съперник, за да надгради над силното си представяне в началото на сезона у дома в Австралия, където достигна до полуфинал в Бризбейн и първи финал в кариерата в Сидни. 

 

Вместо това Дел Потро затвърди отличната си форма, която преди седмица му донесе титлата от турнира в Акапулко, спечелена след победа на финала на Кевин Андерсън, като в рамките на турнира бяха победени Александър и Миша Звереви, Доминик Тийм и Давид Ферер.


Именно испанският ветеран е следващото препятствие пред Кулата от Тандил в Индиън Уелс.

 

Ферер се наложи с 6:2, 7:6(3) Тенис Сандгрен и отново ще се изправи срещу Дел Потро, с когото изиграха страхотен трисетов двубой в Акапулко. До този момент двамата са играли 12 пъти, като делят по 6 победи. 

 

Напред в Индиън Уелс продължава и световният №3 Марин Чилич, който се наложи над Мартон Фучович със 7:5, 6:3 в първия си двубой в Калифорния тази година. Следващият съперник на хърватина ще бъде Филип Колшрайбер, осъществил обрат срещу Тим Смичек за крайното 1:6, 6:4, 6:4. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини