Азаренка: В по-добра форма съм след раждането



28-03-2018 13:48 | Станко Димов

Виктория Азаренка взе участие в едва 4 турнира през последните 15 месеца, след като стана майка. Бившата водачка в световната ранглиста обаче увери, че се чувства в отлична форма, което е изненадало ѝ самата нея.

„Останах изненадана от трансформацията, която претърпя тялото ми след раждането на сина ми. В много по-добра форма съм, което не се вижда често след раждане, но за мен работи добре“, коментира Азаренка.

„Като цяло се чувствам в добра форма. Имам нужда от повече двубои“, каза още Вика след успеха със 7:5, 6:3 над Каролина Плишкова, който я класира за полуфиналите на турнира в Маями.

„Условията за игра бяха тежки, но това не трябва да звучи като оправдание, защото условията са еднакви и за съперника ти на корта. Просто трябваше да се нагодя по-добре към условията за игра и мисля, че се справих“, добави Азаренка.

Тя приключи двубоя с 18 печеливши удара и регистрира първа победа над тенисистка от Топ 10 от 2016-а година насам. Това е и първият случай, в който Азаренка достига до полуфинал в турнир от WTA от 2016-а, когато спечели трофея в Маями.

В спор за място на финала Азаренка ще се изправи срещу шампионката от US Open Слоун Стивънс, от която загуби преди няколко дни в Индиън Уелс. Този път Вика се надява да вземе реванш.

„Играх срещу нея в Индиън Уелс, но не се представих добре. Мисля, че този път историята ще бъде по-различна, или поне се надявам да стане така. Тя показва много добър тенис тук, но аз ще се концентрирам върху собствената си игра. Записах няколко победи тук и съм доволна от прогреса си, но определено ще трябва да се представя по-добре от последния път, ако искам да я победя“, каза Азаренка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини