Родик: Чили са истински мъже, заслужават похвала



07-03-2011 14:26 | Станко Димов

Първата ракета на САЩ Анди Родик изрази задоволство от победата на родината му над Чили в първия кръг от Световната група за Купа "Дейвис". Бившият номер 1 бе истински лидер на своя тим и с двете си победи на сингъл оформи актива си на 33 спечелени мача за САЩ.

 

Повече от него има само легендата Джон МакЕнроу (38). В неделя Родик гарантира успеха на САЩ в мача си с Пол Капдевил (3:6, 7:6, 6:3, 6:3). 


"Основната ми цел беше да бягам възможно най-много по корта. Знаех, че той (Капдевил) е по-свеж и по-бърз от мен. Според мен това бе причината да спечеля мача", коментира Родик.


"Искам да похваля чилийския отбор, който показа изключително борбен дух. Те се стараеха до последната точка. По този начин ни накараха да се гордеем още повече с победата", каза още Родик.


На 1/4-финалите в турнира САЩ ще се изправи срещу Испания на Рафаел Надал в най-голямото дерби от Световната група.


Иначе тази седмица Родик ще участва на турнира от "Мастърс 1000" сериите в Индиън Уелс. Миналата година Анди стигна до последния мач в турнира, където отстъпи след два тайбрека на Иван Любичич. След Индиън Уелс пред Родик ще предстои ново солидно предизвикателство - битките в Маями, където ще трябва да защитава титла.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини