Григор Димитров си пожела нов двубой с Надал



23-04-2018 16:31 | Станко Димов

Григор Димитров от вчера е в Барселона, където през седмицата ще вземе участие в местния турнир на червени кортове, който е от сериите АТР 500. В първия ден от седмицата най-добрият български тенисист застана пред медиите в Барселона и сподели настроението си в навечерието на надпреварата.

„Чувствам се по-добре в сравнение с миналата година по-същото време. През последните години не съм имал сериозни травма или болка и съм в добра форма. Отслабнах с няколко килограма, които вече успях да възстановя. Тренирам усилено и вярвам, че в момента мога да прекарам часове на корта, което е едно от най-позитивните неща“, коментира българинът на официалната си пресконференция.

Димитров беше попитан и за мнение относно Рафаел Надал и Роджър Федерер, които доминират от началото на миналата година. „В тениса няма невъзможни неща. Всичко е възможно. Няма значение дали играеш срещу Роджър или Рафа. Ако искаш да станеш най-добрия, трябва да го докажеш. Единственото, което мога да искам от себе си е да работя още по-здраво, да се концентрирам върху моята игра. Не знам как ще се развият нещата отсега нататък, но докато продължавам да работя правилно, всичко ще бъде наред“.

Димитров се познава отлично с Надал, с когото тренира миналата година в Манакор. „Познаваме се отлично. Знаем си силните и слабите страни. Трудно е да изненадаш някой като него. Трябва да правиш всичко много добре и да си постоянен, когато си срещу него“.

„Наслаждавам се на битките с Надал. Знам, че няма да получа нито една лесна точка. Той ме победи в Монте Карло, но сега съм по-добре. Там (в Монте Карло) имах проблеми с рамото, това ми бяха първите двубои на клей. Сега се надявам да получа нова възможност. Тялото ми е на 100% възстановено“.

Българинът призна, че триумфът на заключителния турнир в Лондон миналата година му е вдъхнал увереност. „Беше ключов успех, за да успея да докажа на себе си, че мога да печеля големи турнири. Играх добре и спечелих големи двубои. След този триумф имам по-големи мечти и цели“.

В Барселона, Григор Димитров и Рафаел Надал не могат да се срещнат преди финал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини