Сампрас: Кой може да спечели в Индиън Уелс и Маями? Федерер, разбира се



10-03-2011 15:36 | Станко Димов

Американецът Пийт Сампрас за пореден път загатна за близките си отношения с Роджър Федерер. Както е известно миналата седмица двамата направиха няколко тренировки заедно и гледаха на живо мач от НБА. В навечерието на битките в Индиън Уелс и Маями Сампрас разкри своите виждания за двата турнира.


"Тези турнири са много по-различни от Големия шлем. Тук се играе в два от три сета почти всеки ден. Освен това се изправяш срещу съперници от топ 40 още в началото, докато в Шлема това трудно става в първите няколко кръга", коментира Сампрас, който има 11 титли от турнири от "Мастърс 1000" серията.


Любопитното е, че в 20-годишната история на турнирите от тази категория най-много отличия има Рафаел Надал. Испанецът притежава 18 трофея, с един повече от Роджър Федерер.


Погледнато в исторически план не е никак лесно да спечелиш последователно титлите в Индиън Уелс и Маями. От активните играчи го е правил само Роджър Федерер (2005, 2006). Първият, който го стори бе Джим Къриър през 1991-ва година. Същият успех имаха и Майкъл Ченг (1992), Пийт Сампрас (1994), Марсело Риос (1998) и Андре Агаси (2001).


"Рядко се е случавало един и същи играч да спечели двата турнира", коментира бившият номер 4 в света Тим Хенман.


"Всички добри тенисисти участват в тези два турнира. Условията на игра обаче са доста различни. Винаги съм харесвал много Индиън Уелс, това е страхотно място. Лично според мен по-трудно е да се спечели титлата в Маями", коментира Хенман.


На същото мнение е и Сампрас. "В Индиън Уелс и Маями топката лети по различен начин. В Маями е доста по-бърза, докато в Индиън Уелс трябва да се потрудиш повече, за да завършиш точката", коментира Сампрас.

 

"Дали някой може да спечели двата турнира тази година? Да, мисля, че Роджър Федерер може да го стори", каза още бившият номер 1 в света. 





Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини