Рафаел Надал остава на трона на Ролан Гарос



10-06-2018 18:49 | Станко Димов

Рафаел Надал е новият-стар шампион на Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос“. На финала испанецът надви с 3:0 сета Доминик Тийм, в отделните части 6:4, 6:3, 6:2 и спечели „купата на Мускетарите“ за рекорден 11-и път.

По пътя към трофея Надал загуби едва 1 сет – на четвъртфиналите срещу Диего Шварцман. Успехът гарантира на Матадора и запазването на първото място в световната ранглиста. Рафа вече има общо 17 титли от Големия шлем, като по този показател изостава единствено от Роджър Федерер (20).

Доминик Тийм, който за първи път в кариерата си игра финал на турнир от Големия шлем, ще се изкачи с една позиция в ранглистата и от понеделник ще бъде №7.

В първия сет Тийм стоеше изключително равностойно, но допусна срив в най-важния момент, когато сервира при 4:5, като загуби подаването си на 0. Измъкнал първия сет в края, Надал повече не погледна назад и „натисна газта“, давайки на опонента си общо 5 гейма в последните два сета.

„Много съм щастлив, изиграх страхотен мач срещу първокласен опонент. Доминик направи 2 невероятни седмици. Той е отлично момче и мой приятел. Сигурен съм, че един ден ще спечели титлата тук“, бяха първите думи на Рафа след поредния му триумф.

„Мисля, че днес изиграх най-добрия си мач в турнира. Знаех, че ме очаква труден двубой и бях подготвен за него. Имах малък проблем в третия сет, получих схващания, но преминах и през това. Трудно ми е да опиша как се чувствам в момента, много съм щастлив“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини