Надал обмисля да не играе до Уимбълдън



11-06-2018 14:32 | Станко Димов

Рафаел Надал може да пропусне турнира от сериите АТП 500 в Куинс Клъб, който единствен е включил в програмата си преди Уимбълдън. Новината разкри самият испанец след 11-ия триумф на „Ролан Гарос“ в неделя. Рафа призна, че в близките дни ще се събере с екипа си и ще решат дали да играе в Куинс Клъб, или не.

„Имах дълъг и психически много изтощителен сезон на клей, в който изиграх почти всички възможни двубои“, каза Матадора, който в последните седмици спечели трофеите в Монте Карло, Барселона, Рим и Париж, а освен това игра и на четвъртфиналите в Мадрид.

„След като се прибера у дома ще разговарям с моя екип и ще преценим какво е най-добре за тялото ми. Ще ми бъде приятно да играя на възможно най-много турнири, но преди всичко трябва да видя как ще се чувствам в следващите няколко дни. Промяната от клей към тревни кортове е огромна. В миналото се справях по-бързо, защото бях по-млад и готов да играя ден след ден“.

Съдейки по предишните две години, шансовете Надал да пропусне Куинс Клъб са огромни. През 2016-а той се отказа от надпреварата заради контузия в китката, а миналата година заради лекарски съвет в резултат на многото двубои на клей, които изигра преди това.

Миналия сезон Рафа изигра 25 двубоя на клей, а този 27, добавяйки два мача за Купа „Дейвис“ в началото на април. Испанецът спечели титлата в Куинс Клъб през 2008-а, а веднага след това триумфира и за първи път в кариерата си на Уимбълдън. След това той участва едва 3 пъти в Куинс Клъб.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини