Тенис прогнози: Трудни изпитания пред Вожняцки, Сьодерлинг, Алмагро, Дел Потро и Шарапова



14-03-2011 05:30 | Николай Драгиев

Днешните двубои на турнира в Индиън Уелс предизвикват сериозен интерес. Наглед в почти всички от тях има категоричен фаворит, но определено те не са лишени от интрига.

 

На корта ще видим световните номер 1 Каролина Вожняцки и Рафаел Надал, Саманта Стосър, Мария Шарапова, Фернандо Вердаско, Робин Сьодерлинг и Хуан Мартин дел Потро от големите фаворити.

ВИЖТЕ ПРОГРАМАТА ЗА ДЕНЯ!

 

Ето и малко любопитна информация за някои от срещите:

 

Каролина Вожняцки - Мария Хосе Мартинес Санчес - 0:3 (в срещите между двете)

Историята на двубоите между двете е повече от любопитен като испанката има три победи. Две от тях са на клей, но това в никакъв случай не намалява стойността им. Мартинес Санчес е изключително опитна и има доста неудобен стил, миксирайки чудесно играта си с излизания на мрежата за сервис-воле. Освен всичко играе с лява ръка, което допълнително създава трудности на съперничките й. Все пак Вожняцки е фаворит в мача и най-вероятно ще прекъсне тази негативна серия. Началото е 20,00 часа българско време. Победителката ще играе в четвърти кръг с Пенета или Клейбанова.

 

Араван Резаи - Мария Шарапова - 1:1

Двубоят изглежда напълно непредсказуем, тъй като и двете са съвсем близо една до друга в ранглистата и показват повече от колебливи игри от началото на сезона. Разбира се заради по-големия опит и класа Шарапова е считана за фаворит. Двете не са играли от близо 4 години, което не позволява да се правят заключения от техните мачове досега. При всички положения Резаи има сили да изненада Шарапова.

 

Алберт Монтанес - Николас Алмагро - 3:1

Николас Алмагро е спечелил 17 от последните си 19 мача и е може би във формата на живота си. Все пак повечето от тези победи са на клей, а в Индиън Уелс условията са тотално различни. Той среща в тази среща неудобен през годините опонент като Монтанес, който е изненадвал почти всички най-добри играчи. От четири мача на клей между двамата Монтанес води с 3:1, така че това ще им бъде първият мач на твърд корт. Най-реалистично е да се очаква двубоят да се проточи в три сета.

 

Робин Сьодерлинг - Филип Колшрайбер - 1:4

В началото на февруари Сьодерлинг прекъсна серията от четири поредни загуби от Колшрайбер. Той спаси мачбол и надви германеца с 6:3, 5:7, 7:6 в Ротердам, а после грабна и титлата. През годините Колшрайбер успя да победи Сьодерлинг на всички възможни настилки, но изглежда на тази доминация ще бъде сложен край, тъй като Сьодерлинг е "чисто нов" играч в последните две години. И все пак победата за шведа може и да не дойде толкова лесно.

 

Александър Долгополов - Хуан Мартин дел Потро - 0:0

Макар да са на една и съща възраст Дел Потро и Долгополов имат огромна разлика в успехите. Единият има 7 млн. долара спечелени от наградни фондове, титла от US Open и седем други, достигал е до четвърто място в света, а другият няма нито една титла и едва през тази година стигна подножието на топ 20. Въпреки това Долгополов е един от най-прогресиращите състезатели и битката с аржентинеца със сигурност ще бъде вълнуваща. Безспорен фаворит е Дел Потро, който през сезона вече има 13 победи и само 4 загуби. Долгополов има 13 успеха и 6 загуби. Победителят ще играе със Сьодерлинг или Колшрайбер.

 

Жил Симон - Иво Карлович - 2:1

Доктор Иво, както е наричан Карлович, хвърли една от сензациите на турнира до момента, побеждавайки Давид Ферер. Хърватинът е побеждавал благодарение на своя начален удар дори Роджър Федерер и това винаги трябва това да бъде отчитано като фактор. Малко по-бавната настилка в Индиън Уелс все пак прави фаворит Симон, който през сезона демонстрира по-добра форма. Победителят ще играе с Алмагро или Монтанес.

 

Сам Куери - Фернандо Вердаско - 0:1

Двамата показаха различни лица в първи кръг. Вердаско не бе убедителен срещу Беранкис, но все пак наложи волята си над младока. Куери пък като че ли се събуди за първи път от началото на сезона и победи в два сета Янко Типсаревич. Двубоят изглежда непредвидим, макар Вердаско да е фаворит. Куери играе пред родна публика и отчаяно ще търси важна за самочувствието му победа, която да даде нова посока на слабия му сезон до момента. Победителят ще има сравнително лесен съперник в следващата фаза - Томи Робредо или Донълд Йънг.

 

МОЖЕТЕ ДА ПРОГНОЗИРАТЕ ДВУБОИТЕ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини