Рафа Надал за Япония: Ще бъде трудно, но ще измислим нещо



15-03-2011 15:53 | Станко Димов

Рафаел Надал стана поредният топ състезател, който изказва съпричастност към японския народ. Както е известно азиатската страна бе разтърсена от брутално земетресение, което предизвика и цунами. В резултат на природните бедствия загиналите са десетки, а ранените и нуждаещи - хиляди.


"Разбира се, че и ние тенисистите мислим как можем да помогнем на пострадалите от земетресението в Япония. Обикновено организираме демонстративни двубои, но това се случва преди началото на големите турнири.

 

Факт е, че по време на подобен турнир е в пъти по-трудно да се организира такъв мач. Всички кортове вече са заети, а освен това не всички топ състезатели ще могат да играят, защото имат мачове същата вечер или на другия ден. Наистина е трудно да организираме подобно нещо", коментира Надал.


"Сигурен съм, че всеки страда за Япония, в това число и аз. Бях в тази страна миналата година и всички ме приеха много радушно. Винаги съм бил отворен за предложения.

 

Съжалявам, че подобно нещо се случи на този народ. Това е просто ужасно. Надявам се в близко бъдеще ситуацията да се нормализира. Ще бъде трудно, но обещавам да измисля нещо", обеща световният номер 1.


В началото на 2010-та година, непосредствено преди Australian Open, тенис звездите организираха благотворителен мач, който предизвика огромен медиен и зрителски интерес. Шоуто тогава беше в помощ на нуждаещите се в Хаити.


С времето подобно инициативи станаха традиция за големите тенисисти. Последният пресен пример бе по Коледа, когато Рафаел Надал и Роджър Федерер се изправиха в рамките на два дни "на разменено гостуване" за набиране средства за техните фондации.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини