Федерер: Чувствам се ужасно



12-07-2018 10:30 | Станко Димов

Роджър Федерер нямаше отговори за загубата си от Кевин Андерсън на четвъртфиналите на Уимбълдън в сряда. Швейцарецът претърпя обрат от 2:0 до 2:3 сета (6:2, 7:6, 5:7, 4:6, 11:13) и се прости с надеждата да спечели турнира за рекорден 9-и път в кариерата си. След срещата Федерер беше видимо разочарован.

„Честно, не знам какво се обърка“, каза Федерер, попитан кога е загубил контрола на двубоя. „Определено отстъпих в някои точки. Пропуснатият мачбол? Пробивът в петия сет? Не съм сигурен. Вероятно това беше ключът. Но имаше и много малки точки тук и там, които винаги правят разликата в края на мача“.

Федерер започна впечатляващо двубоя и спечели първия сет след само 26 минути игра. В третия сет шампионът от миналата година имаше мачбол при 5:4 в своя полза, но Андерсън успя да вземе подаването си и изравни резултата, след което стигна до успех в сета и мача.

„Първият сет беше страхотен“, коментира Федерер. „Четях много добре неговия сервис, не му позволявах да прави асове. В същото време, когато аз заставах на начален удар го карах да тича много. Усещах, че контролирам двубоя от основната линия. Бях агресивен, всичко се получаваше. Но с течение на двубоя започнах все по-малко да го изненадвам. Това чувство е ужасно“.

Федерер все пак не смята да прави драми от загубата: „Не ми се случва за първи път, участвал съм много, много двубои като този“.

„Има моменти, когато се опитваш да запазиш подаването си, за да си създадеш повече възможности. Може би в началото той пропусна няколко такива шанса, а след това ги получи. Това прави разликата. В края не можах да му предложа достатъчно добра игра, за да го накарам да греши. Мисля, че в последните геймове това беше ключът“.

„Мисля, че имах своите шансове и затова съм разочарован. Но, няма съмнение, че той беше постоянен в изявите си. Беше солиден. Когато трябваше да нанася удар, той беше там. Поздравления за него, че поддържа нивото си толкова дълго време“.

Федерер разкри, че е бил подготвен физически за здрава битка във финалния пети сет, който продължи 90 минути. „Знаех колко енергия ще ми трябва в петия сет. Бях готов. Не чувствах психическа умора, честно. Но сега се чувствам страшно уморен. Чувствам се ужасно“.  

В заключение швейцарецът сподели, че се надява да се върне на Уимбълдън и догодина: „Разбира се, че целта е да бъда тук и догодина. Не бих казал, че имам недовършена работа тук, защото се справих добре с работата си, а и в миналото имам добри резултати тук. Така че всичко е наред. Просто съм разочарован в момента“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини