Андерсън: Усещах, че моментът е дошъл



12-07-2018 11:48 | Станко Димов

Кевин Андерсън е сред големите герои на тазгодишния Уимбълдън. Южноафриканецът поднесе една от изненадите в турнира, след като осъществи обрат над шампиона и фаворит №1 за трофея Роджър Федерер на четвъртфиналите – 2:6, 6:7, 7:5, 6:4, 13:11. След срещата Андерсън призна, че за първи път е усещал, че може да спечели двубой срещу Федерер.

„Досега имах само загуби от него, но си казах: „каквото се е случило досега си остава в миналото“. Всичко, за което трябва да мисля се случва днес. Чувствах, че трябва да запазя мотивация през цялото време, да си вярвам и да мисля, че днес ще бъде моят ден“, коментира Андерсън след една от най-важните победи в кариерата си.

„В интерес на истината бях много близо от това, днешният ден да не бъде моят. Бях на една точка да загубя двубоя. След това обаче нещата се развиха в моя полза“.

„От изключително значение, особено в подобни продължителни двубои, е съхраняването на енергията. Мисля, че днес се справих отлично с тази задача. В миналото имах проблеми в подобни ситуации, като на пример на „Ролан Гарос“ тази година срещу Диего Шварцман. Но сега си извадих поуките. Чувствам се добре на корта през целия турнир“, каза още Андерсън.

„Достигането до четвъртфиналите на Уимбълдън беше голяма крачка за мен. Но в момента съм в позиция, в която дори мога да мечтая за участие на финала в неделя, само на крачка съм от него. Вече започнах процеса по възстановяване“.
В петък Андерсън ще се изправи срещу Джон Иснър, като и за двамата това ще бъде първо участие на полуфинал на Уимбълдън. Южноафриканецът има малко повече опит от американеца, тъй като игра на тази фаза и на US Open миналата година, където загуби спора за трофея от Рафаел Надал.

„На US Open участието на полуфиналите и финала беше нещо ново за мен. Беше много вълнуващо, много емоционално, научих важни уроци. Надявам се, че ми предстоят още два мача тук. В момента обаче искам да се концентрирам, а не да си представям цялостна картинка“.

Другият полуфинал в турнира е между Новак Джокович и Рафаел Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини