Кербер: Да спечелиш Уимбълдън, това е завинаги



15-07-2018 13:01 | Николай Драганов

Ангелик Кербер стана първата германка след Щефи Граф, която триумфира с титлата от Уимбълдън. 11-тата поставена успя да се надложи над носителка на 23 трофея от Големия шлем Серина Уилямс в повторение на финала от 2016-та, когато американката грабна трофея.


"Знаех, че ще трябва да играя най-добрия си тенис срещу шампион като Серина. Това беше вторият ми шанс да играя на този финал. Мисля, че съм първата след Щефи, която печели. Това е невероятно", коментира Кербер след успеха си. 


"Първите ми спомени са как гледах Щефи тук. Всички облечени в бяло, на тревните кортове. Уимбълдън е нещо специално. Да спечелиш тук, това е завинаги", каза германката. 


Титлата от Уимбълдън 2018 е общо трета от Големия шлем за Кербер в кариерата ѝ. Този успех нямаше да е възможен, ако не бяха разочарованията през миналата година, призна германката. През 2016-та тя победи Уилямс и на финала на Australian Open, а след това спечели и US Open същата година и се изкачи до върха в ранглистата, преди да последва срив до №21 в света през миналата година.


"Без 2017-та нямаше да мога да спечеля този турнир. Научих много от тази една година, с всички тези очаквания и всичко, през което преминаха. Научих много за себе си. Освен това имах нужда да открия мотивация след онази 2016-та, която беше невероятна. Да я повториш е невъзможно, но аз просто опитах да подобря играта си, да не мисля толкова за резултатите", каза германката, която ще се изкачи до №4 в света.

ГАЛЕРИЯ ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини