Андерсън: Ще играя на още финали в Шлема



16-07-2018 13:09 | Станко Димов

Кевин Андерсън напусна централния корт на Уимбълдън разочарован, но и в същото време изключително горд, след като за втори път в кариерата си достигна до финал в турнир от Големия шлем. 32-годишният южноафриканец отстъпи с 0:3 сета пред Новак Джокович, но остана позитивно настроен относно бъдещето си, още повече след изкачването до рекордното за него 5-о място в ранглистата.

„Определено вярвам, че притежавам играта, за да печеля подобни турнири“, каза Андерсън, който през 2017-а игра и на финал на US Open, където отстъпи в три сета пред Рафаел Надал.

„Ако попитате повечето тенисисти за техните мечти, те ще ви кажат точно това: титли от Големия шлем, от Мастърс 1000 сериите. На мен също това ми е била целта през цялата кариера, но ако ме бяхме попитали преди година отговорът щеше да бъде друг. Сега имам нужното самочувствие и увереност да застана пред вас и да кажа, че вярвам в шансовете си да спечеля титла от Шлема или Мастърс 1000 сериите“, добави Андерсън.

„Разбира се, че никой не може да ти гарантира подобно нещо, но е добра стартова точка. Отнема много време, за да стигнеш до тук. Чувствам, че съм в правилния път. Ако не успея да се класирам за още един финал в Шлема, вероятно ще бъде поради липсата на късмет. Няма как да контролирам всичко. Но това, което мога да контролирам, ще дам всичко от себе си. Силно вярвам, че отново мога да играя в подобен двубой и следващия път резултатът да бъде в моя полза“.

Андерсън, който има 29 победи и 10 загуби от началото на сезона, се нареди сред претендентите за място на финалите на АТП в Лондон. През януари 2017-а година, в резултат на поредната доза контузии, Андерсън заемаше 80-о място в ранглистата. Този понеделник той се събуди като №5 в света.

„Изключително горд съм от постигнатото (Топ 5), особено връщайки се назад и знаейки къде бях преди 15 месеца“, каза в заключение Андерсън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини