Радост и тъга в Сърбия



17-03-2011 03:02 | Николай Драгиев

Радост и тъга. Това са основните емоции, които царят в Сърбия след последните срещи от турнира в Индиън Уелс. Радост, защото Новак Джокович се класира за четвъртфиналите, но и тъга, защото той трябваше да победи Виктор Троицки по пътя си - 6:0, 6:1. Лошите емоции бяха допълнени и от загубата на Ана Иванович на четвъртфинал при дамите, след като тя отстъпи с 4:6, 6:7 на Марион Бартоли (Франция).

 

Новак Джокович демонстрира в Индиън Уелс, че продължава да е тенисистът в най-добра форма от началото на сезона. Сърбинът е загубил едва шест гейма за първите си три мача в Калифорния. Особено унищожителни бяха последните му два успеха с идентичното 6:0, 6:1 над Гулбис и Троицки.

 

От началото на сезона Джокович има 15 поредни победи.

 

Така в спор за полуфинал Ноле ще се изправи срещу Ришар Гаске. Новак води с 3:1 на французина в срещите между тях и е категоричен фаворит.

Малко след това Джокович и Троицки, които се включиха в турнира по двойки отпаднаха на четвъртфинал. Те бяха победени от Роан Бопана и Айсам Куреши след 6:1, 7:6.

 

Надеждата на сърбите при жените Ана Иванович претърпя поражение от Марион Бартоли. Макар и с физически проблем французойката наложи волята си с 6:4, 7:6 в мач продължил 127 минути.

 

В двубоя имаше 13 пробива, а грешките бяха много повече от завършващите удари. Иванович не издържа на напрежението и след чудесната победа над Янкович, не успя да затвърди хубавото впечатление от играта си. 

 

"Много съм щастлива, че за първи път достигнах полуфиналите в Индиън Уелс. Бях малко болна, но физиотерапевта ми помогна много. Дано се възстановя за следващия мач," коментира Бартоли.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини