Надал: Нямам за цел да печеля всичко



26-07-2018 09:26 | Николай Драганов

Световният №1 и носител на 17 титли от Големия шлем Рафаел Надал обясни, че в течение на кариерата си е движен от емоцията да се състезава, а не от желанието да спечели 100% от своите двубои. 


Испанецът е в родината си, където представи нов турнир, носещ неговото име - Rafa Nadal Open, част от "Чалънджър" календара, който ще се провежда в неговия роден Манакор на остров Майорка между 25 август и 2 септември.


"Моята цел никога не е била да спечеля всичко", каза Надал, настоявайки, че предпочита да бъде "конкурентен всяка седмица", а ако спечели - "още по-добре". 


В този етап от моята кариерата, победите са същността на спорта, но да се състезавам на ниво и да се наслаждвам на двубои от най-висок ранг е онова, което ме прави наистина щастлив", каза 32-годишният испанец.


Надал заяви, че е "невероятно развитие на нещата", че е отново на върха, след като е навършил 30 години. 


"Има два варианта да бъде обяснен фактът, че трима играчи доминират тура толкова дълго време. Или ние сме много специални, или новите играчи не са толкова специални. Не мога да кажа кое е вярното", коментира Рафа.


Все пак той изрази убеденост, че "поколение със специални играчи" ще го замени, "дали защото ще са по-добри от нас скоро или заради възрастта ни". 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини