Вики Томова и Димитър Кузманов се готвят "на топло" за новия сезон



28-01-2010 17:48 | Николай Драгиев

Завършилият миналия сезон като номер едно в Европа при 16-годишните тенисисти Димитър Кузманов се подготвя в турския курорт Анталия за новия сезон. От средата на февруари Мико и европейската шампионка при 14-годишните Виктория Томова ще играят на серия юношески турнири в Южна Америка.

„Димитър отиде да тренира на топло, където условията са добри. Той е здрав и е амбициран да направи отличен сезон при юношите. Другият месец ще лети за Чили, където е първото му състезание”, разказа за racketi.com майката на Кузманов Дора Рангелова.

16-годишният пловдивчанин започва участие на 13 февруари на турнира в чилийската столица Сантяго. След това Димитърв Кузманов трябва да играе последователно в Аржентина, Парагвай и Бразилия, преди да се завърне на Стария континент.

Виктория Томова пък се готви от началото на седмицата в академията на IMG и Ник Болетиери в Брадънтън, щата Флорида. 14-годишната софиянка ще остане там до 18 февруари, след което ще се присъедини към Мико за турнира в Буенос Айрес и следващите го две състезания.

 

Любомир Тодоров - Racketi.com




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини