Безкомпромисен Дел Потро на прага на рекорд



03-08-2018 11:22 | Станко Димов

Поставеният под №1 в схемата Хуан Мартин дел Потро се класира за полуфиналите на турнира в Лос Кабос по убедителен начин. Аржентинецът се наложи с 6:1, 6:1 над Егор Герасимов след едва 59 минути игра.

„Чувствах се по-добре, отколкото на старта. Резултатът също го показва. Това беше добър мач, който ми вдъхва увереност. Щастлив съм от показаното“, коментира Дел Потро, който спечели всички 19 разигравания след вкаран първи сервис в двубоя.

„Бях изключително стабилен от основната линия, заради което той често грешеше. Успях да се възползвам от всяка точка за пробив, която се откри пред мен и това беше ключът. От първата точка в двубоя бях концентриран. Мисля, че още от първия гейм показах, че наистина искам да спечеля“.

На полуфиналите Дел Потро ще срещне третия в схемата Дамир Джумхур, който се справи в два сета с младия американец Майкъл Мо – 6:2, 6:3.

„Ще се опитам да правя много печеливши удари. Той е играч, който бяга много, знае как да се защитава и винаги те кара да направиш още един удар“, коментира Дел Потро бъдещия си съперник.

Дел Потро е на прага на рекордно класиране в ранглистата. Аржентинецът ще измести Александър Зверев от третото място, ако германецът не успее да защити трофея от Вашингтон.

Вторият полуфинал в Лос Кабос противопоставя Фабио Фонини и Камерън Нори.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини