Цонга: Мога да бия Роджър



28-01-2010 18:55 | Станко Димов

"Да победя Федерер, защо не?". Така отговори на журналистически въпрос световният номер 10, който утре сутринта ще срещне "ФедЕкспрес" в спор за място на финал на Australian Open. Цонга се класира за полуфинал, след като спечели втори поред пестсетов мач. Французинът се наложи над Джокович и сега е готов да пребори друг играч от Топ 3 в света.

 

"Какво трябва да направя? Трябва да покажа най-добрия си тенис, тогава имам шанс", сподели Цонга. Французинът победи Федерер миналата годна на турнира в Монреал, след като изоставаше с 1-5 в решителния сет на мача.


"Разбира се, че мога да го победя пак, но сега положението е съвсем различно. Утрешният ни мач ще е в 5 сета, от които трябва да спечеля 3. Определено ще ми е много по-трудно".

 

"Тези мачове са важни за нас, защото трупаме опит. Роджър е един от най-добрите в този спорт, вече има 15 титли от Големия шлем. Но когато той е спечелил първата си титла от Шлема със сигурност не е имал много опит. Затова вярвам, че на подобен етап от турнира няма фаворити и всичко може да се случи", коментира с надежда ексцентричният французин.

 

"Преди две години играх на финал в турнира, след като преди това бях победил Рафаел Надал. Сега съм по-добър тенисист и вярвам, че мога да победя Федерер и да играя втори път за титлата", каза Цонга.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини