Дел Потро: US Open е любимият ми турнир, дано създам още спомени



25-08-2018 16:25 | Николай Драганов

Световният №3 Хуан Мартин дел Потро изрази надежди, че по време на тазгодишния US Open ще успее да си създаде нови отлични спомени, с каквито е свързано присъствието му в Ню Йорк.


През 2009-та година аржентинецът победи на финала Роджър Федерер, който към онзи момент имаше 41 поредни победи, донесли му пет поредни титли във "Флашинг Медоуз".


През миналата година Дел Потро осъществи обрат от 0:2 въпреки, че беше болен по време на двубоя си срещу Доминик Тийм, а след това отново победи Федерер, за да се класира във финалната четворка.


"Беше страхотна битка", спомни си Дел Потро мача срещу Тийм, в който взе само три гейма в първите два сета, но въпреки това успя да стигне до крайния успех. 


"Имам някои много добри спомени от този турнир. Един от тях е този мач. Разбира се, друг такъв е титлата през 2009-та година. Но всяка година е различна. Имам приятели тук, които идват да ме гледат, така че надпреварата е специална за мен и ще се опитам да се насладя на атмосферата, която хората създават в Ню Йорк и да играя най-добрия си тенис", обеща аржентинецът.


"Чувствам се добре, в добра форма съм. Както всички знаят, това е любимият ми турнир в тура и имам големи очаквания към него. Много съм развълнуван всичко да започне и макар стартът да е срещу квалификант, ще се насладя и нека видим докъде ще стигна", добави Дел Потро, който така и не успява да повтори успеха си от 2009-та, когато спечели и единствената титла от Големия шлем засега във витрината си, най-вече заради многото контузии, които го преследват през годините.


"Невероятно е, че мога да говоря за тениса без да трябва да обсъждам контузии. Това е най-важното нещо за мен - да дойда и да мисля за турнира, за ранкинга, за очакванията си. Това е най-хубавото нещо, което мога да изпитам преди турнира", добави аржентинецът, който влиза в US Open 2018 с рекорден за себе си ранкинг - №3 в света. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини