Рафаел Надал с първи финал за сезона (видео)



19-03-2011 22:03 | Николай Драгиев

Рафаел Надал се класира за първия си ATP финал през сезона. Световният номер 1 надигра Хуан Мартин дел Потро с 6:4, 6:4 и достигна двубоя определящ шампиона в Индиън Уелс. Испанецът ще се бори за своята трета титла в Калифорния срещу Новак Джокович.

 

Пред 15 000 души на пълния до краен предел централен корт в Индиън Уелс Надал имаше известни проблеми с Дел Потро, но като цяло държеше под контрол двубоя. Надал не остави аржентинеца да разгърне мощния си форхенд, а самият Дел Потро не успя и да сервира по начина, който би му дал шанс за победа.

 

Мачът започна зле за Надал. Той направи 10 непредизвикани грешки за няколко гейма и бе на прага да отстъпи първия сет, губейки с 1:4. Той нанесе бързо корекции в своята игра, започна да сервира по-добре и това му даде възможност да върне пробива и да изравни за 4:4. Дел Потро от своя страна не успяваше да се възползва от най-силните си оръжия. Нито сервиса, нито форхенда работеха на нужното ниво и той отстъпи и следващите два гейма до края на сета - 4:6 за Матадора.

 

Дел Потро опита да покаже по-агресивна игра в началото на втория сет. Това му донесе частичен резултат. При 2:1 в своя полза аржентинецът получи две точки за пробив, но Надал ги спаси по блестящ начин.

 

Нещо повече на свой ред Надал стигна до пробив още в следващия гейм. При това го направи с блестящ минаващ удар от бекхенд, който взриви публиката и неговия щаб. Перфектно работещият форхенд на Надал продължи да тормози Дел Порто и световният номер 1 без никакви затруднения приключи двубоя в своя полза, с гейм на нула и отново 6:4.

Въпреки поражението Дел Потро пък показа, че скоро отново може да се намеси в битката между първите петима тенисисти в света, както бе през 2009 година. От следващата седмица той отново ще бъде около топ 50, след като в началото на февруари бе извън топ 400.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини