Надал хвали Дел Потро, вещае му много успехи



20-03-2011 14:42 | Николай Драгиев

След като победи Хуан Мартин дел Потро в полуфиналите на турнира в Индиън Уелс Рафаел Надал призна, че аржентинецът не е на нивото от 2009 година, но много скоро "ще е сред най-добрите в света".

 

"През 2009 година имах абдоминално разкъсване. Въпреки това играх на US Open. Не може да се сравняват мачове, когато не съм на 100%. Но искам да уточня, че с моето ниво от 2009 година надали щях да победя Дел Потро и да бях здрав. Със сигурност нямаше да загубя с 6:2, 6:2, 6:2 обаче," спомни си Надал.

 

"Дел Потро показа наистина невероятно ниво на US Open. Не може обаче винаги да играеш по този начин. Не е нормално да играеш така през цялото време. Мисля че и в момента се справя добре, радвам се да го видя сред нас. Той е един от най-добрите в света и скоро, много скоро ще е на топ позиция," прогнозира Рафа.

Днес от 22,00 часа българско време Надал излиза срещу Джокович във финалния двубой. Испанецът води с 16:7 победи срещу него. Освен това има аванс от 5:0 във финали. Иначе на твърди кортове преднината е за Ноле - 7:5.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини