Вожняцки показа кой е номер 1



20-03-2011 22:21 | Станко Димов

Каролина Вожняцки спечели титлата от турнира в Индиън Уелс. На финала световната номер 1 се наложи в 3 сета над Марион Бартоли – 6:1, 2:6, 6:3 в супер мач, който продължи повече от два часа. Зрелище на централния корт имаше, но до изненада в крайна сметка не се стигна.

 

Въпреки, че положи колосални усилия и спечели по категоричен начин втория сет, французойката Бартоли не намери сили да пребори изявения фаворит в днешния финал. От своя страна Вожняцки се поздрави с трофея от Индиън Уелс за първи път в кариерата си. Това бе и втора титла за нея след успеха в Дубай през февруари.


Финалът започна повече от обещаващо. Предвид стила на игра на двете опонентки дългите разигравания от основната линия и многото тичане бяха неизбежна част от пейзажа на централния корт. Интригата обаче се задържа твърде кратко.

 

След като си размениха по един пробив за 2:1, Вожняцки сякаш програмира всичките си удари и почти не грешеше до края на сета. Следващите 4 гейма бяха експресно взети от датската принцеса, която след по-малко от половин час игра спечели категорично първия сет с познат резултат– 6:1.


Публиката предусети на къде отиват нещата и в началото на втората част на няколко пъти се опита да вдъхне кураж на Марион Бартоли. Получаваща сериозна доза аплодисменти за всяка спечелена точка, французойката за първи път в мача спечели подаването си. Това сякаш я преобрази и след още два фантастични за наблюдаване гейма Бартоли дръпна в резултата с 3:0. До края на сета Марион не трепна, като при 5:2 с втория си пробив прати финала в трети решителен сет.


Той започна с ранен пробив на Вожняцки, който в последствие бе затвърден. Изключително изморителната игра до момента явно дойде в повече за Бартоли, която в най-важния момент в мача изгуби част от свежестта си, с което и шанса да пребори световната номер 1. Вожняцки видимо стоеше по-добре на корта и след втория си пробив за 4:1 на практика предреши изхода на двубоя.


В крайна сметка 6:1, 2:6, 6:3 и втора титла за датската принцеса за годината.


Любопитни факти:
-    Каролина Вожняцки е 16-ата различна шампионка в 23-годишната история на Индиън Уелс
-    Титлата бе 14-та в кариерата на датчанката, която има и 9 загуби във финални двубои.
-    Вожняцки спечели турнира след само 2 загубени сета и малко повече от 8 часа престой на корта
-    Марион Бартоли стана първата французойка, която играе финал в Индиън Уелс




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини