Сок и Брайън грабнаха титлата на двойки от US Open



08-09-2018 10:17 | Николай Драганов

Американското дуо между Джак Сок и Майк Брайън триумфира с титлата на двойки при мъжете на US Open.


Брайън и Сок се наложиха с 6:3, 6:1 над Лукаш Кубот от Полша и Марсело Мело от Бразилия във финалния двубой.


За Брайън това е 18-та титла от Големия шлем, като 16 от тях са спечелени с брат му Боб, който в момента не може да се състезава заради контузия. 


"Когато Майк ми се обади преди Уимбълдън, взех решението да играем заедно много бързо, защото не е трудно да приемеш да играеш с едната половина от най-великия отбор в историята", коментира Сок, който бързо успя да замести Боб Брайън и двамата с Майк спечелиха и Уимбълдън.


"Трябва да благодаря на Джак. Той донесе младостта и големите оръжия на корта днес", каза 40-годишният Майк Брайън относно 25-годишния си партньор. 


На възраст от 40 години и 4 месеца, Майк Брайън успя да изпревари индийската легенда Леандър Паеш за най-възрастният шампион от Големия шлем на двойки. През 2013-та година Паеш беше на 40 години и 2 месеца, когато спечели US Open.


Двубоят беше обобщен накратко от Марсело Мело, който коментира относно съперниците си: "Бяха твърде добри". 


Сок и Брайън стават първите играчи от 2003-та година насам, които печелят в един сезон Уимбълдън и US Open както и първата двойка от тази на двамата братя Брайън през 2013-та, която печели два последователни турнира от Големия шлем.


За Сок това е четвърти успех от четири опита във финални двубои на двойки. Освен двете титли с Майк Брайън през този сезон, той спечели Уимбълдън 2014-та в партньорство с Вашек Поспишил, както и титлата на смесени двойки от US Open 2011 с Мелани Один. 


Сок и Брайън ще продължат партньорството си за Купа "Дейвис" срещу Хърватия съвсем скоро. Междувременно по време на церемонията стана ясно, че през следващия сезон се очаква завръщането на Боб Брайън. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини