Съпругът на Серина критикува проучване, че мъжете са наказвани повече от жените



18-09-2018 08:59 | Николай Драганов

Съпругът на Серина Уилямс Алексис Оханян критикува остро проучване на "Ню Йорк Таймс", според което мъжете са получили повече наказания от жените в турнирите от Големия шлем между 1998-ма и 2018-та година.


Общият брой на наказанията за мъжете е 1517, а за жените - 535, сочи проучването, като е разделено на различни видове нарушения на правилника. 


Според Оханян обаче, представени по този начин, данните не показват дали има различно третиране и дали то е срещу жените или мъжете. 


"Въпросът е дали жените са наказвани повече като *честота*, а това изследване показва само, че *общият брой* наказания за мъжете е по-голям. Ако мъжете са наказани 344 пъти от 3440 случая на някакви инциденти, това означава наказания в 10% от случаите. А ако жените са наказани 140 пъти (двойно по-малко като общо брой наказания), но от 700 случая, това означава наказание в 20% от случаите - тоест два пъти по-често", написа Оханян в "Туитър".


Той обръща внимание, че изследването на "Ню Йорк Тайм" се съсредоточава само върху общия брой, но не и върху честота, което според него е била идеята на съпругата му Серина Уилямс. Каква е честота на наказанията (колко такива са реално отсъдени при какъв брой потенциални ситуации) не е въпрос, с който се занимава изследването на вестника.


То беше публикувано след обвинения на Серина, че мъжете се държат по-лошо на корта от жените, но жените получават повече наказания. 

 

Анализаторите на Yahoo Sports обръщат внимание и на факта, че ако Оханян може да бъде приет за пряко засегнат и пристрастен, то позицията му се споделя от статистика Нейт Силвър.


"Проучването не показва кой е наказван по-често. То показва само, че към мъжете има повече наказания, но това може да се дължи на факта, че те просто нарушават повече правилата (от мачовете, окито съм гледал, това е така). Данните не ни казват нищо за това дали мъжете са наказвани с по-голяма честота", твърди той. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини