Шефове в АТР: България има турнир, с който може да се гордее!



06-02-2019 10:45 | Николай Драганов

Изпълнителният вицепрезидент на АТР Европа Дейвид Мейси и Хервик Страка - член на Борда на директорите на ATP и турнирен директор на световния мъжки тенис турнир Erste Bank Open 500, пристигнаха в България за Sofia Open 2019. Те проведоха среща с президента на Българската федерация по тенис и член на Борда на Директорите на Международната тенис федерация Стефан Цветков, след което изгледаха част от битките в „Арена Армеец", разгледаха активностите в залата и дадоха много висока оценка на турнира от сериите АТР 250 в българската столица.

 

„Със сигурност може да обявим тазгодишното издание на Sofia Open за един от най-силните, ако не и най-силният турнир от тази категория. В София са няколко феноменални млади играчи – трима, които не просто атакуват топ 10, но и имат потенциал да бъдат №1 в света в бъдеще. Привилегия е да гледаш на живо в един турнир бъдещето на тениса - Циципас, Хачанов и Медведев.

 

Това е събитие от национално значение. Най-доброто от световния тенис е събрано в България. Това е прекрасна възможност – да дойдеш да гледаш тенис и да се наслаждаваш. Глобално в календара ни има 63 турнира. Да си сред тези градове и държави е уникална възможност да видиш световния елит. За София и България е привилегия да бъде част от тура и това със сигурност ще даде положително отражение и за бъдещето на тениса в страната. А говорейки за настоящето – насладата да гледаш тези великолепни спортисти е за всички българи. А вдъхновението, което ще получат българските деца от срещите с тенисисти от най-високо ниво, е безценно", заяви Дейвид Мейси.

 

„Да видиш фантастичните млади играчи Хачанов, Циципас и Медведев и много опитните и успели Вердаско, Вавринка и Монфис, Роберто Баутиста Агут, който играе много силно и заслужи място в топ 20 – всичко това е толкова очарователно. Направо е непредвидимо кой ще вдигне купата в края на седмицата. Българската публика има възможност да наблюдава топ професионалисти. Всички в топ 100 играят феноменален тенис. Наслада е да наблюдаваш доказани през годините тенисисти, но и амбицията на младата генерация. Усилия на организаторите на този прекрасен турнир заслужават признание и със сигурност ще имат резултат и в дългосрочен план, когато вълнуващата надпревара ще е приключила", каза още Изпълнителният вицепрезидент на АТР Европа.

 

„България има прекрасен турнир, с който може да се гордее. Познавам отлично организаторите и ги поздравявам за страхотната работа. Имате великолепна зала, имах възможност да разгледам „Арена Армеец", наистина съм впечатлен. Останах очарован от масовостта по време на детския ден. Имаше толкова много деца. Хареса ми начинът, по който децата са приобщени към този тенис празник – с много и най-различни активности.

 

Гледах как играят различни спортове, рисуват, учат се на изкуства, слушат четене на книги, срещат се с популярни личности, забавляват се. На много места се залага предимно на тенис активности, но много ми хареса как вие тук сте им създали разнородни забавления, обединени от тениса. И всъщност този подход би накарал всяко дете да намери нещо интересно и да иска пак и пак да се връща на тенис събития, да заобича тениса. А може би сред децата, с които се разминах по коридорите се крие и бъдещ тенис шампион от България", заяви членът на Борда на директорите на ATP Хервиг Страка.

 

„Имате изключителен лист от играчи. На преден план е Циципас, който е най-актуалният млад играч в момента със спечелването на мастърса на новото поколение и достигането до топ 4 в Австралия. Имате Хачанов и Медведев. Имате страхотни опитни тенисисти, обичани по целия свят. Хубаво е за феновете да могат да се наслаждават на тенисисти като Монфис и Вердаско. Личи си, че за организацията на турнира са вложени много усилия. Sofia Open има всички белези за турнир от най-високо ниво и бих се радвал, ако турнирът в България продължи дълги, дълги години. Има много фенове още от първите дни на турнира в тази, както вече казах – великолепна зала.

 

Ако и в бъдеще тук продължават да се събират играчи от такова ниво, то София определено ще е не само дългосрочен домакин на турнир от АТР тура, но и любимо място за тенисистите, които се наслаждават да играят големи мачове. Важно е и как всички в страната възприемат турнира – феновете, спонсорите, самата държава. Но като гледам вълнението по трибуните и колко запалени са хората тук по тениса, съм много радостен и вярвам, че България заслужава да е център на световния тенис", добави Хервиг Страка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини