Deja vu: Травма в гърба спря Динара Сафина



08-04-2011 16:02 | Николай Драгиев

Проблеми с гърба отново спряха победната серия на Динара Сафина. Рускинята се отказа при резултат 1:5 срещу Виктория Азаренка в четвъртфиналите на турнира в Марбея.

 

Именно проблеми с гърба бяха в основата на срива на Сафина в последно време. 24-годишната рускиня се срина извън топ 100, година след като бе заемала първото място в ранглистата. В момента тя е 81-а, а след силните й игри в Марбея, ще прогресира още.

"Болката е подобна на тази от предишния път. Все пак не мисля, че е толкова сериозно. Трябва да премина ядрено-магнитен резонанс, за да съм сигурна," обясни Динара.

 

Виктория Азаренка пък достигна втори пореден полуфинал, след като преди броени дни вдигна титлата в Маями. Нейната следваща съперничка ще бъде Сара Ерани. При победа Вика вече ще има 10 поредни успеха.

 

Италианката победи с 6:2, 6:2 Александра Дюлгеру. Вика и Сара са играли три пъти до момента и резултатът е 2:1 за белорускинята.

В другия полуфинал ще се срещнат Светлана Кузнецова и сензацията Ирина Камелия Бегу. Румънката е под номер 128 в ранглистата. Тя изненада в два сета Клара Закопалова.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини