Димитров: Хората не знаят колко трудно е възстановяването



10-04-2019 08:33 | Николай Драганов

Първата ракета на България Григор Димитров коментира в интервю за AS доминацията на Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович. Българинът, който не е побеждавал само Федерер от големите трима, очаквано ги засипа с похвали.


"Тези играчи имат много умна програма и не спират да работят върху своята физическа форма. Заслужават всичко, което са постигнали. Не е лесно да правиш това толкова години", заяви Димитров, цитиран от Tennis World USA.


По думите му, отнема доста усилия да се възстановиш от един мач. "Мисля, че хората не познават много добре възстановителния процес, през който преминаваме. След мач трябва да отделя поне два часа на възстановяването, за да запазя тялото си във форма и да имам възможност да изляза за следващия двубоя. Добро хранене, ледена баня, процедури. Освен това имаме редица задължения след всеки двубой", разказа Димитров.


Запитан за какъв финал мечтае, той отговори: "За мен всякакъв финал от Големия шлем би бил мечта, нямам претенции". А на въпрос коя титла иска да спечели тази година, той отвърна: "Уимбълдън".


Изданието припомня, че Димитров изживява тежки моменти през последните 12 месеца. Той се завърна на корта в Маями за първи път след Australian Open. Как се справя с часовата разлика? "Просто опитвам да бъда там пет дни преди мачовете, за да може тялото ми да свикне. Важно е да се държиш хидратиран, да се храниш добре. Преди мачове спазвам своята диета, а в свободно време посещавам любимите си ресторанти. Щастливец съм, че имам шанс да пътувам до някои от най-хубавите дестинации по света, що се отнася до храна. Риба, месо, паста, плодове". 


"Единственото, без което не мога, е сладолед. Пътувам до едни и същи градове в последните 8 години и знам добре местата, на които мога да се храня. Опитвам да спазвам една и съща рутина", коментира Гришо и обясни, че рутината се променя в замисимост от часа на двубоя. "Ако играя първия си мач в 11:00 на обяд, очевидно е различно спрямо двубой вечерта. За всеки опонент имаш различна стратегия, но се опитвам да се фокусирам основно върху своята игра. Обичам да контролирам онова, което мога", завършва материалът. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини