Шампионът Джокович потегли с чиста победа



01-07-2019 17:19 | Николай Драганов

Световният №1 и актуален носител на трофея от Уимбълдън започна участието си в тазгодишното издание на турнира с чиста победа на Филип Колшрабейр. 


Сърбинът се наложи с 6:3, 7:5, 6:3 след малко повече от два часа игра и постигна 11-та победа от 13 мача срещу Колшрайбер. 


Съперник на Ноле във втори кръг ще бъде американецът Денис Кудла, който се наложи също в три сета над Малек Джазири  - 6:4, 6:1, 6:3. 


Успехът на Джокович не дойде толкова лесно, като в първите два сета той трябваше да обръща резултата от пробив пасив.


Още първият гейм на мача беше загубен от сервис за сърбина, на последва серия от два пробива на неговата сметка и общо четири поредни гейма, които се оказха достатъчни за спечелването на първата част.


Във втория сет сценария почти се повтори - пробив за Колшрайбер за 0:2, но моментално връщане от страна на Джокович и изравняване. При 5:5 Ноле нанесе втори удар и проби, а след това затвори частта при свой сервис.


Интрига в третия сет имаше до резултат 3:3, след което Джокович проби и затвърди, а накрая записа и още един пробив, с който затвори мача в своя полза. 


Далеч по тежка беше победата за друг сърбин - ветеранът Янко Типсаревич, който успя да измъкне петсетов мач от Йошихито Нишиока - 6:4, 6:7(2), 6:2, 5:7, 6:2. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини