Феликс загуби и призна: Напрежението ме обхвана



06-07-2019 10:32 | Николай Драганов

Младата звезда на канадския тенис Феликс Оже-Алиасим допусна до голяма степен изненадващо поражение в трети кръг на Уимбълдън. Световният №21 отстъпи в три сета на 66-тия в ранглистата Уго Юмбер от Франция - 6:4, 7:5, 6:3 и така именно той ще спори с Новак Джокович.


В седмиците преди Уимбълдън Оже-Алиасим беше един от най-силно играещите тенисисти, а повечето анализатори му предричаха много силно представяне още на Уимбълдън, където участва за първи път. 


"Напрежението ме обзе, и... стигнах до един момент, който беше малко срамен. Беше тежко. Просто не намирах начините. Той направи това, което трябваше. Беше стабилен", призна след мача Оже-Алиасим.


"Всичко беше наред. Не знаеш какво да очакваш, когато стъпиш на корта. Започнах добре, с правилни намерения. И после, не знам... днес беше странно за описване", трудно скриваше разочарованието си канадецът, който е най-младият играч в Топ 100.


Самият Юмбер също е сред най-бързо прогресиращите млади играчи. Само на 21 години, той също дебютира в основната схема на Уимбълдън, а през миналата година по това време беше №290 в света. 


"Много съм щастлив от този двубой. Феликс е страхотен играч, добър приятел, така че беше прекрасно да споделим корта. Със сигурност, това е следващата генерация, бъдещето", каза Юмбер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини