Бащата на Гоф: Горд съм, изживяваме специален момент



07-07-2019 15:23 | Станко Димов

Бащата на Коко Гоф и неин треньор – Кори, разкри, че на семейството продължава да му се налага да удължава резервацията си на хотелската стая. Първоначално те са запазили място само за седмицата на квалификациите на Уимбълдън, но впоследствие се е наложило да удължат престоя с още една седмица. Сега ще ми се наложи да помолят хората от рецепцията да им намерят стая и за следващата седмица.

„Останахме в хотел и продължаваме да удължаваме престоя си със седмица, но това е страхотно“, каза бащата на 15-годишната сензация, която на осминафиналите в понеделник ще се изправи срещу бившата №1 в света Симона Халеп.

„Първо запазихме стая само за седмица, след което удължихме престоя с още една, а сега ни се налага да го направим отново. Коко искаше да достигне до втората седмица в турнира и наистина жадува да спечели титлата“.

Гоф няма никакво намерение да се поддава на славата, категоричен е баща ѝ. „Много неща се случиха през последните дни. Тя изигра много мачове, получи много внимание. Последните дни бяха страхотни за нея. Турнирът при юношите започва, което е добре за Коко, защото ще може да се види с някои от приятелите си“, каза бащата на тенисистката.

В разстояние на седмица, Коко победи един от идолите си Винъс Уилямс в първия кръг, спаси два мачбола при успеха в третия кръг срещу Полона Херцог и стана най-младата тенисистка, достигнала до осминафиналите на Уимбълдън след Дженифър Каприати (1991).
Но, когато се върнат в хотела след поредния двубой или тренировъчна сесия, в семейството на Гоф не говорят много за тенис.

„Тя е здраво стъпила на земята. Не говорим много за тенис след края на неин мач, или когато трябва да се подготвяме за следващия“, разкри Кори Граф.
„Това е просто още един тенис двубой. Знам, че става въпрос за Уимбълдън, но тя все още се учи как да става по-добра тенисистка. Казвам ѝ, че в момента черпи страхотен опит, който ще ѝ бъде от голяма полза в бъдеще“.

Ако Коко играе „добър тенис“, това трябва да бъде „достатъчно“ срещу Халеп.
„Симона е страхотен боец. Надявам се, че дъщеря ми ще успее да се справи с нея и предизвикателството, с което ще се сблъска. Мисля, че ако тя играе добър тенис, ще получи своите шансове с течение на двубоя. Ако остане позитивна и не спира да се бори, както го правеше до момента в турнира, всичко е възможно да се случи. Тя ще има своя шанс, ако играе достатъчно добър тенис“.

Кори беше на седмото небе, когато дъщеря му отрази два мачбола срещу словенката Полона Херцог на централния корт в петък вечер.

„Тя ме накара да се гордея. Вижте, всички моменти тук са специални. В нейното първо участие в основна схема на турнир от Големия шлем тя игра срещу легендарната Винъс на Корт 1. Беше много красиво. След това го направи отново и отново. Всички тези моменти са специални и тя винаги ще ги помни. Това е толкова специално място. Връщам се назад към деня, в който за първи път гледах тенис по телевизора. Беше Уимбълдън“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини