Кокинакис с първа победа в тура от онази над Федерер насам



30-07-2019 15:52 | Николай Драганов

Австралиецът Танаси Кокинакис постигна първа победа в ATP тура от 16 месеца насам. Това се случи в надпреварата на твърди кортове в Лос Кабос, където участва и Григор Димитров.


Любопитна подробност е, че последната победа на 23-годишният австралиец беше срещу... Роджър Федерер. През 2018-та година Кокинакис успя да надиграе Маестрото на "Мастърс" турнира в Маями, но след това забрави изцяло вкуса на успеха. 


На старта на турнира в Лос Кабос австралиецът се наложи с 6:4, 6:4 над Максим Жанвие от Франция.  


От началото на сезона това беше трети официален мач за него, тъй като имаше сериозни проблеми с контузии. Във втори кръг в Мексико той ще се изправи срещу Люка Пуй. 


Във втори кръг в Лос Кабос вече е също така и Марсел Гранойерс, който разгроми единственият представител на домакините Лукас Гомез с 6:0, 6:1. Съперник на испанеца във втори кръг е поставеният под №1 в схемата в Фабио Фонини. 


Изненада поднесе индиеца Пражнеш Гунесваран, който се наложи с 6:4, 1:6, 6:2 над Джон Милман. Победи записаха още Михаил Кукушкин и Ърнест Гулбис, а директно от втори кръг започват Гуидо Пея (срещу Григор Димитров или Стийв Джонсън), Диего Шварцман и вече споменатите Пуй и Фонини. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини