Надал е победим на клей, смята Робин Сьодерлинг



26-04-2011 16:07 | Николай Драгиев

Единственият човек побеждавал Рафаел Надал на Откритото първенство на Франция - Робин Сьодерлинг заяви, че испанецът може да бъде победен на любимия му клей.

"Той е невероятен играч, особено на клей. Но когато излизаш на корта, ти трябва да вярваш, че имаш шанс срещу него. Той може да бъде победен, но е необходимо да покажеш най-добрия си тенис, а и да имаш малко късмет," разкри формулата шведът.

След февруари Сьодерлинг се представя доста слабо този сезон, а причините са в контузии, които го преследват. Той не може да се справи с травма в ахилесовото сухожилие и в коляното.

Сега Сьодерлинг предстои да играе в Ещорил, Мадрид, Рим и Париж. "Исках да играя в Монте Карло, но не бях готов. Сезонът на клей е дълъг, а аз най-после съм възстановен. Готов съм да покажа добра игра и смятам, че съм сред фаворитите на повечето турнири," допълни Сьодерлинг.

Шведът не пожела да "отпише" Роджър Федерер от кандидатите за големите трофеи в сезона на червено. "Той винги е сред играчите, които могат да спечелят всеки турнир."

"В момента Джокович се представя на върха на своите възможности и победи два пъти Надал. Клеят обаче е тотално различен. Надал е добър на всички настилки, но на тази е още по-впечатляващ," смята още Робин.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини