Гофен надхитри Шаповалов в 10-ата си победа в Токио



03-10-2019 12:54 | Станко Димов

Поставеният под №3 в основната схема Давид Гофен за пореден път доказа, че е много труден за побеждаване, когато стъпи на корта в Токио. Белгиецът, който е шампион в турнира от 2017 г., се наложи със 7:6 (5), 7:6 (2) над Денис Шаповалов след час и 57 минути игра и записа 10-ата си победа в надпреварата (10-1).

С успеха Гофен си гарантира място на четвъртфиналите за трети път от също толкова участия. В предишните си две визити в Токио Гофен достигна до финала през 2016 г. (загуби от Ник Кириос) и стана шампион през 2017 г.

„Беше трудно. Той (Шаповалов) сервираше много добре и очаквах да се получат дълги сетове, които вероятно да стигнат и до тайбрек. През целия двубой се опитвах да стигна до пробив, не успях, но в същото време и аз сервирах на ниво. Мисля, че и двамата бяхме солидни при своите сервис-геймове, както и в тайбреците. Беше добра битка, а аз съм доволен от показаното от мен“, коментира Гофен.

В следващия кръг белгиецът, който на старта отрази три мачбола в двубоя срещу Пабло Кареньо Буста, ще се изправи срещу Хьон Чун. Азиатецът напомни за най-добрите си дни на корта и победи Марин Чилич с 2:1 сета, в отделните части 6:4, 3:6, 6:1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини