Бащата на Циципас: Той иска титлите от Шлема и върха в ранглистата



12-12-2019 09:19 | Николай Драганов

Бащата на Стефанос Циципас - Апостолос Циципас - коментира бъдещето на своя син, който спечели наградата на Гърция за Спортист на годината.


"Мисля, че това беше най-добрата година в неговата кариера, тъй като усилията през всички години досега се отплатиха. Това признание означава, че той е допринесъл за Гърция. Хората знаят колко е трудно да стигнеш до тук", коментира Апостолос Циципас.


В края на годинаат неговият син успя да спечели заключителният турнир на ATP в Лондон. Това обаче далеч не е всичко, на което Стефанос ще е доволен.


"Той иска да стане №1. Иска да спечели най-големите титли - тези от Големия шлем. Негова голяма цел също така са Олимпийските игри. Само Стефанос знае къде е неговият лимит", коментира баща му.


Запитан как самият той издържа се справя с нервите, когато синът му играе, Апостолос отговори: "Родителите винаги трябва да се справят с напрежението. За мен въпросът се свежда до това да запазим спокойствие и да продължим да се борим, за да му помогнем да постигне всичко, което иска. Не трябва да виждаме трудностите като стена, която ни пречи. Трябва да ги виждаме като предизвикателство, за да ставаме по-добри. Само така ще стигнем до най-високата точка".


"Става дума за това колко любов имаш. Понякога ти трябва време, за да разбереш колко много коства да бъдеш професионалист. Сигурен съм, че и в Гърция се стараят да накарат повече деца да преследват мечтите си", добави той.


Самият Стефанос не крие, че има много по-големи амбиции. "Това е само началото. Титлата в Лондон дойде, защото подобрих много играта си през годината и се представих там по най-добрия начин. Играх със сърце и душа", каза Циципас-младши. 


Преди дни неговото бъдеще и коментира и Патрик Муратоглу, който заяви, че пред таланта му няма лимит, но е въпрос на много работа как ще успее да го реализира. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини