Станаха известни всички четвъртфиналисти на ATP Cup



08-01-2020 17:12 | Tennis24.bg

Станаха ясни и имената на всички осем четвъртфиналисти на ATP Cup, като тимовете на Белгия и Канада продължават напред като най-добрите отбори, завършили на второ място в шестте групи.

В директен сблъсък за първото място днес Аржентина победи Хърватия с 3-0, което остави хърватите извън топ 8 на надпреварата. Гуидо Пея записа изненадващ успех над Марин Чилич със 7-6(1), 6-2 в мача на вторите ракети, след което Диего Шварцман разби Борна Чорич с 6-2, 6-2, за да осигури на аржентинците първото място в група Е. В другия мач от групата Полша победи Австрия с 2-1.

В група А, която Сърбия спечели още преди два дни, Франция и Южна Африка си размениха двата мача на сингъл, с което и двата тима загубиха шанс да продължат напред. Жил Симон победи Лойд Харис с 2-6, 6-2, 6-2, а след това Кевин Андерсън обърна Беноа Пер за успех с 2-6, 7-6(1), 7-6(5). В мача на двойки Равен Класен и Руан Ройлофс победиха Никола Маю и Едуар Роже-Васлен с 6-3, 6-4. В другия мач от групата Сърбия победи Чили с 2-1.

В група В Испания победи Япония с 3-0, с което изхвърли японците от битката за четвъртфиналите. Роберто Баутиста Агут се справи бързо с Го Соеда с 6-2, 6-4, след което Рафаел Надал трябваше да се потруди за успеха над Йохишито Нишиока със 7-6(4), 6-4. В мача на двойки Надал обедини сили с Пабло Кареньо Буста за победа над Соеда и Бен МакЛахлан със 7-6(5), 4-6, 10-6. В другия мач от групата Грузия победи Уругвай с 2-1.

По този начин Белгия и Канада се присъединиха към победителите в шестте групи: Сърбия, Испания, Аржентина, Австралия, Русия и Великобритания.

Утре ще се изиграят първите два четвъртфинала: Великобритания – Австралия и Аржентина – Русия, а в петък Сърбия се изправя срещу Канада, а Испания среща Белгия.

Програма за четвъртфиналите:
Великобритания - Австралия
Аржентина - Русия
Сърбия - Канада
Белгия - Испания

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини