Фалстарт на сезона за световната номер едно



09-01-2020 12:50 | Станко Димов

Водачката в световната ранглиста при дамите Ашли Барти загуби първия си двубой за сезона. Австралийката, която почива на старта в Бризбън, допусна загуба във втория кръг – 4:6, 6:7 (4) от преминалата през квалификациите Дженифър Бреди.

За целия двубой Барти не успя да стигне до нито една точка за пробив, като в същото време регистрира внушителните 26 непредизвикани грешки. За Барти това беше първо отпадане в първи мач от турнир от Роджър скъп миналия август.

Въпреки поражението, Барти намери сили да даде заслуженото на 24-годишната ѝ опонентка, с която тренира заедно по-рано през седмицата.

„Джен контролираше двубоя – тя играеше от центъра на корта, беше агресивна и трябва да получи пълен кредит за успеха“, коментира Барти.

„Тя успя да се справи с квалификациите, където имаше няколко тежки двубоя. Тя показва невероятен тенис, днес изигра страхотен двубой и напълно заслужи успеха“.

Загубата за Барти идва по-малко от две седмици преди старта на Australian Open, където тя ще се опита да стане първата представителка на домакините, вдигнала трофея от 1978 година насам. Миналия сезон Барти спечели титлата от „Ролан Гарос“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини