Джокович събори Надал, мач на двойки ще реши титлата



12-01-2020 14:00 | Николай Драганов

Новак Джокович спечели двубоя срещу Рафаел Надал във финала на ATP Cup и прати дуела в решителен мач на двойки. Ноле се наложи с 6:2, 7:6(4) над големия си съперник в изминалото десетилетие, увеличавайки серията си на 19 поредни сета и 9:0 победи срещу срещу Рафа на твърди кортове.  


Общо между двете живи легенди на тениса това беше мач №55, като сърбинът води с 29 на 26 победи. По-важното за Ноле в този мач беше, че той запази живи шансовете на своята сърбия да спечели трофея. По-рано днес Роберто Баутиста Агут надигра Душан Лайович и изведе Испания напред в резултата.


Джокович започна мача изключително агресивно и налагаше темпото, с което Надал трудно се справяше. Той проби още в първия гейм от третата си точка за пробив, след което нямаше проблем да взима подаванията си. При 3:1 изпусна още две точки за втори пробив, но не се притесни, взе подаването си за 4:2, а малко след това проби за втори път за 5:2, след което затвори с четири аса. 


Втората част беше значително по-равностойна. Надал има шанс да излезе напред с пробив в маратонски шести гейм, в който Джокович спаси цели пет точки за пробив. На свой ред Надал трябваше да спасява две в 11-тия гейм, когато изостана с 15:40, но се справи.


Стигна се до тайбрек, който започна с минибрейк за Рафа за 2:1, но Джокович веднага го върна и изравни. При 4:4 Ноле отново взе подаването на Надал, което се оказа достатъчно за крайния успех. 


Малко по-късно днес двамата големи ще се срещнат на корта отново, този път на двойки. Компания на Ноле в сръбския тим ще прави Виктор Троицки, а на Рафа - Пабло Кареньо Буста. Изходът от този двубой ще определи първия шампион в ATP Cup. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини