Джокович ще играе за рекордна титла и първото място в света



30-01-2020 13:04 | Станко Димов

Новак Джокович е първият финалист в Откритото първенство на Австралия. Шампионът от миналата година записа чист успех с 3:0 сета над Роджър Федерер и си заслужи възможността в неделя да опита да спечели турнира за рекорден осми път. В отделните части Джокович се наложи със 7:6 (1), 6:4, 6:3 и записа 27-ми успех в 50-ия дуел с Маестрото.

Съперникът на сърбина във финала в турнира ще бъде определен от двубоя между Доминик Тийм и Александър Зверев, които ще премерят сили в петък. При победа в неделя Джокович ще си върне и първото място в ранглистата.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

Федерер започна изключително агресивно двубоя и спечели 4 от първите 5 гейма. При 4:1 в своя полза швейцарецът поведе с 40:0 при сервис на Джокович и беше само на точка да дръпне с 5:1 гейма и да сервира за успех в сета. Геймът обаче се оказа повратна точка. Джокович съхрани подаването си от 0:40 и остана в сета, а при 4:5 и сервис на съперника успя да върне изоставането и да изравни 5:5. Впоследствие се стигна до тайбрек, където сърбинът беше безапелационен – 7:1 точки.

Вторият сет се разви по коренно различен начин. Джокович стабилизира подаването си и не позволи на Федерер дори да мисли за точка за пробив. Един пробив в десетия гейм се оказа достатъчен на Ноле да измъкне сета в края и да се доближи максимално много до крайния успех. Общо във втория сет Джокович загуби 4 точки при свой сервис!

Първият пробив в третия сет дойде в шестия гейм, когато след перфектен бекхенд по диагонала сърбинът поведе с 4:2. Това се оказа достатъчно на Джокера минутки по-късно да вдигне триумфално ръце и да се класира за осмия си финал в Мелбърн.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини