Федерер: Имах 3 процента шанс, но трябваше да опитам



30-01-2020 17:43 | Tennis24.bg

Роджър Федерер приключи участието си на Откритото първенство на Австралия на полуфиналите. 38-годишният швейцарец отстъпи с 0:3 сета пред шампиона от миналата година Новак Джокович, в отделните части 6:7 (1), 4:6, 3:6. След срещата Федерер призна, че не е бил на 100% здрав след травмата, която получи преди два при успеха над Тенис Сандгрен. Маестрото дори конкретизира, че е имал около 3% шанс да спечели двубоя с Джокович, но въпреки това е бил длъжен да опита.

„Играх с мисълта, че нямам какво да губя, опитвах се да правя разиграванията максимално кратки, да го изненадвам, да разнообразявам ударите си. Мисля, че в началото връщах много добре сервисите му. За съжаление не успях да затворя първия сет с моя сервис. Честно казано, трябваше да намеря начин да го направя, но не успях. Но знаем колко е трудно срещу него, когато му даваш твърде много втори сервиси. Просто беше по-добър от мен днес, няма спор в това“, коментира Федерер.

„Като цяло съм много доволен от турнира, който направих. Мисля, че трябва да съм доволен от това, което постигнах. Мисля, че постигнах максимума на този турнир, особено като се имат предвид мачовете с Милман и Сандгрен. Беше ужасно това, през което минах. Знаех, че, имам 3% шанс да спечеля, но човек никога не знае, трябва да се опиташ. Но като цяло съм много доволен, играх добре. Мога да играя и по-добре, но също и много по-лошо, така че това е един много добър резултат за мен, особено при положение, че дойдох тук без да съм бил на подгряващи турнири.

Ако бях почувствал, че физическите ми проблеми се влошават, днес щеше да е първото ми отказване от мач, който съм започнал. Нямам планове за оттегляне от професионалния тенис. Ще видим как ще мине годината, как са нещата със семейството ми и тогава ще мисля. Вярвам, че мога да спечеля още един-два турнира от Големия шлем“.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини